Zwangerschap en IBD

Bij IBD patiënten kunnen veel vragen leven rondom zwangerschap en fertiliteit. Het is belangrijk dat deze onderwerpen vroegtijdig aan bod komen in de spreekkamer, zodat de invloed van IBD en de behandeling hiervan in relatie tot fertiliteit (vruchtbaarheid) en zwangerschap kan worden besproken. 

Voor IBD patiënten (en hun partners) die een kinderwens hebben of reeds zwanger zijn is er een speciale ‘zwangerschaps- en preconceptiepoli’ in het Radboudumc die zich richt op vragen rondom fertiliteit en zwangerschap. Dit spreekuur wordt gehouden door dr. W. van Dop (MDL-arts). Tijdens dit spreekuur komen onderwerpen aan bod als erfelijkheid, vruchtbaarheid, medicatiegebruik rondom de zwangerschap en begeleiding tijdens zwangerschap, bevalling en borstvoeding. 

Ook IBD patienten die elders onder behandeling zijn voor hun ziekte van Crohn/ Colitis Ulcerosa zijn welkom op deze poli en kunnen zich door hun eigen arts naar deze poli laten verwijzen. Vaak gaat het in dat geval om een eenmalig informatie-/adviesgesprek.

Contactgegevens

Telefoonnummer: 024-361 91 90

Email: Ibd.mdl@radboudumc.nl