IBD Chirurgen

Dr. L. de Nes

Lindsey de Nes werd na het cum laude afronden van haar artsexamen in 2008 aangenomen voor de opleiding tot chirurg. Ze is opgeleid in het Academisch Medisch Centrum en het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam. In januari 2015 tot januari 2016 volgde ze een jaar een fellowship programma in  darmkanker en inflammatoire darmchirurgie in het Humanitas Research Hospital in Milaan bij professor Antonino Spinelli. In mei 2016 keerde ze terug naar het Academisch Medisch Centrum als fellow voor nog meer verdieping in de inflammatoire darmchirurgie, colorectale chirurgie, darmfalen chirurgie en complexe buikwandreconstructies onder leiding van onder meer professor Willem Bemelman en professor Marja Boermeester. 

Naast gastro-intestinaal chirurg is Lindsey de Nes ook klinisch epidemioloog. Sinds juni 2018 werkt ze als stafchirurg in het Maasziekenhuis Pantein en is ze ook verbonden aan het Radboudumc en Bernhoven ziekenhuis. Haar speerpunten zijn inflammatoire darmchirurgie, darmkanker chirurgie en behandeling van  patiënten met complexe buikwandpathologie. Naast klinische patiëntenzorg houdt  ze zich bezig met wetenschappelijk onderzoek en legt ze een promotietraject af gericht op de kwaliteit van zorg binnen de darmkankerchirurgie in Nederland bij professor Hans de Wilt.

Dr. K. van Dongen

Koen van Dongen studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij in 2003 zijn artsexamen behaalde. Van 2006 tot 2012 heeft hij zijn opleiding tot algemeen en colorectaal chirurg in het UMC Utrecht, het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg (tegenwoordig ETZ) en in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort doorlopen.Tijdens zijn opleiding is hij gepromoveerd op het trainen van oog-hand coördinatie voor het doen van kijkoperaties met behulp van virtual reality (Prof I.A.M.J. Broeders). In 2012/2013 was hij “International Fellow Colorectal Surgery” in Amsterdam (AMC), Oxford (Engeland) en Leuven (België).

Sinds 2016 werkt hij als colorectaal chirurg in het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer en deels in het Radboud UMC. Hierbij heeft hij, in het kader van een regionaal samenwerkingsverband, als zijn belangrijkste aandachtsgebied de IBD chirurgie. Daarnaast is hij lid van de wetenschapscommissie van de landelijke stichting Initiative on Crohns and Colitis Surgery (ICC-S) die zich, in samenwerking met de ICC, op het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van IBD chirurgie in Nederland richt.