Endoscopie

Uw maag-darm-leverarts heeft met u afgesproken om een endoscopisch onderzoek te ondergaan, zoals bijvoorbeeld een coloscopie (onderzoek van de dikke darm en laatste deel van de dunne darm).

Coloscopie

Bij een coloscopie bekijkt de arts het slijmvlies van uw dikke darm en soms ook het laatste stuk van de dunne darm. Met dit onderzoek kunnen afwijkingen, zoals ontstekingen, bloedingen, uitstulpingen van de darmwand (divertikels), poliepen en gezwellen opgespoord worden. Hieronder kunt u de instructie video van de coloscopie bekijken om meer te weten te komen over de uitvoering van het onderzoek. 

Voorbereiding op het onderzoek

Voor dit onderzoek is het belangrijk dat de darm goed schoon is van binnen zodat de arts zo goed mogelijk de binnenkant van de darm kan inspecteren op eventuele ontstekingen of poliepen. Afhankelijk van het type onderzoek dat u krijgt moet u 1 of 2 dagen voorafgaand aan het onderzoek beginnen met de voorbereiding. Het type onderzoek kan bijvoorbeeld uiteenlopen van een coloscopie (onderzoek van de gehele dikke darm), een sigmoïdoscopie (onderzoek van het laatste deel van de dikke darm) en een endoscopisch onderzoek dat via het stoma plaatsvindt. 

Informatie over deze onderzoeken, de voorbereiding per type onderzoek en wanneer u contact moet opnemen na het onderzoek, kunt u vinden door op onderstaande knoppen te drukken. U komt dan direct terecht bij de Radboudumc website voor het betreffende onderzoek. 

Contactgegevens Endoscopiecentrum Radboudumc

Telefoonnummer: 024 – 361 41 89

Locatie: Route 763 (1e etage)

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 8.00u – 16.00u

Contact Endoscopiecentrum

Telefoon: (024) 361 41 89

Locatie: Route 763 (1e etage)

Radboudumc